nak kongsi sikit nie...

salam tengah malam semua..sebelum kami pandai printting kami g kelas dulu..n dapatkan sijil,tambah ilmu join kelas-kelas printting..ni nak kongsi sikit..
  • sebelum nak print artwork atas baju atau beg..ni yang utama kena ada..
iaitu < dan
style="color: red;">meja printting

meja printting ni ada nombor-nombor. hah supaya bacaan untuk artwork baju nnt tepat..
  • seterusnya letakkn baju yang nak print..mcm gmbar abg ni letak..hati2 tau..salah letak sengget lah jawabnya..
letak baju atas papan printting 

  • ok dah letak baju kena ukur sama ke tak kiri kanan baju..nampak je macam senang tapi dah buat.hurm..harus berhati hati..
  • proses seterusnya..  emulsion 
yang ni namanya saya lupa camne nak eja..tujuannya nak ratakan emulsion kat atas block

 yang dalam tong ada warna biru tu namanya emulsion. haa mcm abg tu tuang dalam tin tadi..lepas letak emulsion ni kena tunggu block kering dulu..bila dah keringggg...





  • buat camni plak..artwork tu nak di letak atas block 
ok bila dah selesai..kena expose..
ni lah cara nak expos..guna lampu yang kat dataran tu..100 wt..dalam masa 3minit masa open lam[pu ni bilik print gelap hanya ada lampu ni je..supaya artwork jadi cantik..
dah siap expose kena siram  air nnt jadilah mcm ni contohnya...:::---->




ok baru leh letak atas baju n letak dye yang customer request..



ok pastu kena keringkan dgn dryer
pastu teruskan print..



sampai sudah..akhirnya siap...tapi tak leh pakai terus..kena heat press

kami guna iron je...
ni pulak antara yang kami pernah guna dye untuk baju..
ni lah dye yang kami guna untuk cetak baju atau beg untuk semua customer slick screen kami
ni namanya squeegee 
gunanya untuk ratakan dye diatas blog nnt.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

JENIS- JENIS MATERIAL UNTUK T-SHIRT

BAJU PRINTING SERENDAH RM 12 (2014)