Posts

Showing posts from July, 2012

nak kongsi sikit nie...

Image
salam tengah malam semua..sebelum kami pandai printting kami g kelas dulu..n dapatkan sijil,tambah ilmu join kelas-kelas printting..ni nak kongsi sikit.. sebelum nak print artwork atas baju atau beg..ni yang utama kena ada.. iaitu < dan
style="color: red;">meja printting
meja printting ni ada nombor-nombor. hah supaya bacaan untuk artwork baju nnt tepat.. seterusnya letakkn baju yang nak print..mcm gmbar abg ni letak..hati2 tau..salah letak sengget lah jawabnya.. letak baju atas papan printting 
ok dah letak baju kena ukur sama ke tak kiri kanan baju..nampak je macam senang tapi dah buat.hurm..harus berhati hati.. proses seterusnya..  emulsion 
yang ni namanya saya lupa camne nak eja..tujuannya nak ratakan emulsion kat atas block
 yang dalam tong ada warna biru tu namanya emulsion. haa mcm abg tu tuang dalam tin tadi..lepas letak emulsion ni kena tunggu block kering dulu..bila dah keringggg...





buat camni plak..artwork tu nak di letak atas block  ok bila dah selesai..kena expose…

TERIMA KASIH DAUN KELADI LAIN KALI TEMPAH LAGI..

Image
ASSALAMualaikum ....... . buat kalian .ni projek yang dah lepas tapi baru berkesempatan nak update..setakat ni dulu gambar dari cetakan baju crew enigma global solutions 


 ni artworknye..

ni masa baru lepas print masih atas meja print..

sesi pengeringan..gantung dulu..
ok nanti insyaallah malam saya akan upload gambar baju ni seterusnya.. .............................................................................................................................................................................................>>>>>>>>

ok ni nak sambung..

 ni baju yang dah di heat press tgal nak lipat n masuk plastik..




baju ni dah dihantar ke tuannya ..
sebarang komen dari kalian amat kami harapkan..kerna baik buruk akan beri kami lebih pengetahuan dan maju dalam dunia printting. terima kasih..
apa tunggu lagi..u olls bila lagi nak tempah jom lah..murah  jer..